Grupp: Huvudforum

C-rad - Sammanfatting!

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-12-05 00:16:20

Här kommer en liten sammanfattning om läget som vi nu står inför.

Inför Q3 rapporten så hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat ana att det skulle bli en orderingångsökning om 263%. Det är fruktansvärt bra - och det i det svagaste kvartalet i branschen. Netto-omsättningen ökade med 157%...

När jag först såg rapporten så reagerade jag även på hur ”låg” posten för likvida medel var – 7,3 Msek. Men när jag lite senare på kvällen granskade rapporten noga så märkte jag att det var den absolut starkaste rapporten som jag hittills sett C-rad presentera.

Likvida medel på 7,3 Msek – då ska man ha i åtanke att:

- 4,5 Msek tillkommer från optionsprogrammet

- 4,3 Msek i lån till Cyrpa (tyder inte på osäkerhet direkt)

- 16 Msek i kortfristiga fordringar som nu har tillkommit under Q4.

Samtidigt så har inventarierna ökat och de korta skulderna minskat.

Att påstå att C-rad nu går dåligt som vissa gör är helt befängt. Löjligt. C-rad har aldrig gått bättre och det ser allt bättre ut. Den här kvartalsrapporten som vi nu har lämnat bakom oss var av allt att döma den sista på mycket länge med ett negativt resultat. Det är nu det händer men det är få som har insett det.

Om vi tänker till lite…

Tillexempel så kommer Catalyst att säljas vid VARJE försäljning som Elekta gör med tillvalet mot "Free Breathing". Jag har nu fått det bekräftat, ännu en gång, av en mycket initierad källa. Gå gärna in och titta på Tims presentation från småbolagsdagen.

Länk:

http://financialhearings.nu/131004/c-rad/

Elekta säljer ca 400 st Linacs om året (lågt räknat). 50% av dessa är utrustade för ”Respiratory Gating”. Det ger oss 200 st Linacs som kommer att vara utrustade mot Free Breathing. Alltså 200 st Catalyst /år!!!

Det här är en jättetrigger som marknaden helt har missat. Att C-rad nu har en vågmästarroll i ”duopol-fighten” mellan Elekta och Varian är anmärkningsvärt. Det ger C-rad en gigantisk fördel.

Varian har kunnat erbjuda sina kunder Respiratory Gating i över 2 år medans Elekta inte har haft någon motsvarande produkt. Det här har givetvis Varian utnyttjat och då fullkomligt hjärntvättat marknaden med att Respiratory Gating är ett måste (även om det inte alltid har varit det bästa). Allt för att ta marknadsandelar från Elekta. Det har uppenbarligen fungerat då Elekta har tappat en del.

När Elekta nu är ute och säljer sina Linac´s så är efterfrågan efter Respiratory Gating enorm och ALLA vill ha det tillbehöret. Detta på grund av Varian´s hårda marknadsföring de senaste åren. Det här är nu en gigantisk fördel för C-rad.

Nu när Elekta äntligen har Versa HD så kan man erbjuda denna lösning och man är oerhört drivna att kunna ta upp kampen om nummer 1 i strålterapibranschen igen. Det finns dock en liten detalj – det sker endast tillsammans med Catalyst.

Det är den enda lösningen som tillhanda håller den här funktionen. Deras egna ABC system är endast ”Breath Hold” och är enligt uppgift ”väldigt krånglig och svår att använda. Ett förgånget system”.

C-rad är på så sätt en oerhört viktig spelare för Elekta i kampen mot Varian. Det här kommer att visa sig i en mycket nära framtid. Elekta är och har varit mycket pressad under en tid och man kommer inte att vika en tum framöver – det har man inte råd med.

Har även, genom mina kontakter på Elekta, fått fram att flera orders av Versa HD är tagna och att ALLA som innehar Respiratory Gating funktionen är besmyckade med en Catalyst – givetvis…

Det här gör hela skillnaden när det gäller just det här ”Preferred solution” avtalet. C-rad har tidigare fått ett liknande avtal när det gäller Sentinel med då handlade det inte om någon vågmästarroll eller om en sådan efterfrågan från marknaden. Det här är stort.

OBS!!

Jag kan nu även meddela att jag via kontakter har fått fram att upphandlingen på Skandionkliniken i Uppsala är inne i sin slutfas. Det gäller då medicinteknisk utrustning, främst datortomografer, lasersystem och optiska ytkontursystem. Något som känns igen? Det här är inne i sin slutfas och kommer att presenteras inom kort. Installationer kommer att ske under första halvåret 2014.

Det här kan bli en riktigt stor order för C-rad och det kan framförallt innefatta flera olika produkter. Skulle inte bli förvånad om vi får se en beställning av Catalyst, Sentinel, Catalyst HD och även Cyrpas lasersystem. En gigantisk trigger som kan komma när som helst.

Kan även meddela att GE - samarbetet går framåt och båda parter nu har kommit fram till en ”paketlösning” som innefattar både Cyrpas lasersystem och C-rads Sentinel. Det här är en riktig jackpott för C-rad som får med två system i samma avtal. Mer nyheter kommer.

Godkännande av Sentinel från Kina väntas i närtid och det borde inte ta många dagar innan det går ut till marknaden. Det kommer öppna upp en gigantisk marknad för C-rad och Sentinel. En oerhört viktig nyhet som vi har att se fram emot.

Är även övertygad om att Cyrpa kommer att bidra till resultatet framöver allt mer. C-rads strategiskt genialiska uppköp av Cyrpa ger enormt många synergieffekter som kommer att visa sig framöver. Det kostar tillexempel ingenting mer att sälja in två system än ett. Bara vinster.

En annan enorm fördel med Cyrpa är att alla kliniker i hela världen måste använda sig av minst ett lasersystem och det öppnar upp för kliniker som annars hade varit helt stängda för C-rad och deras spjutspetsprodukter.

GEMini är för mig en bonus men en riktig dunderbonus! GEMini´s sluttest kommer att publiceras i december. Vecka 50 ska sluttesterna genomföras och snabbt därefter kan vi vänta oss ett besked. Riktigt spännande!

GEMini har en enorm potential och är givetvis viktig för C-rad´s fortsatta utveckling och framfart men just nu går Sentinel, Catalyst, Catalyst HD och Cyrpas produkter fantastiskt bra. Får vi även GEMini på marknaden så är det anmärkningsvärt bra.

Det finns flera bolag som har högre eller liknande värdering som inte har sålt en enda produkt eller inte ens har några produkter på marknaden. C-rad har tre stycken plus Cyrpas. Snart kan de ha fem produkter. Helt otroligt.

Att vi snart kommer att få se en stark uppvärdering är givet. Att vi även kommer att få se positiva resultat i kommande kvartalsrapporter givet. Att C-rad snart kommer att bli ett etablerat företag på Small Cap är givet.

Nu är det bara att luta sig tillbaka och avvakta bolagets leveranser av härliga nyheter.

Jag tror på att det börjar med Kina godkännandet.

Mvh AktieSiaren

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-12-05 07:08:43

#0

Tackar för en mkt bra sammanfattning av läget!

Ja, den som är beredd att ge det här lite tid ytterligare kommer nog INTE att ångra sig!

Tack!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-05 08:21:19

Bra sammanfattning! tack.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-05 08:26:38

1 Kvalite i vanlig ordning

.

0
Ogilla!
20
Gilla!
2013-12-05 08:44:21

Detta kommer bli bra , SJUKT bra :-)

0
Ogilla!
18
Gilla!
2013-12-05 09:02:39

Tack Siarn för en saklig sammanfattning!

Vår övertygelse och vårt tålamod kommer att belöna oss.Men det mest positiva är nog att cancerklinikerna med C-RAD:s teknologi kommer att kunna bli ännu effektivare.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-05 09:18:45

Aktiesiaren,

Du som har känningar hos Elekta. Vad tror du det är för volymer av Versa HD som vi talar om?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-05 10:02:16

Tack för sammanställningen.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-05 12:30:09

Hej igen

Det var någon som ställde fråga om hur många Versa HD det sälj. Den enda info jag hittat är att man sålde 30 st. första månaden och fortsätter det så så har man ju ca 360 st./ år varav 180 st. är med Catalyst enligt diverse källor. En fråga jag har vilka hot finns för framtiden är Elektas nya

XVI ett av dem eller är det en annan del av behandlingen?

Har inte riktigt greppat i vilken del man använder catalyst. Jag förstår att det är för att patienten ska ha samma position vid alla behandlingar och behålla den under detsamma. Kan då inte XVI göra allt det via att den håller koll på omkringliggande organ och rörelser. Tacksam om någon har svar kanske du Aktiesiaren?

Mvh Man

0
Ogilla!
29
Gilla!
2013-12-05 16:16:24
0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-05 19:57:26

#9

Eftersom det rör sig om 15 linacs verkar det rimligt. Åtminstone om inriktningen är samma som senaste koreaordern.

These systems provide YUHS the flexibility to treat the full spectrum of conventional radiotherapy techniques with advanced stereotactic precision

Stereotaktisk precision är numera kopplat till Catalyst HD.

http://www.reuters.com/article/2013/11/19/elekta-idUSnBw186745a+100+BSW20131119

The Precise Answer to

Stereotactic Radiation Therapy

http://www.c-rad.info/document/Catalyst_HD-folder.pdf

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-12-05 21:12:02

0

Stort tack för intressant analys och info! Stort och viktigt att bland annat du lägger ner mödan och arbetet på detta.

Betr. Cyrpa så skriver du: "En annan enorm fördel med Cyrpa är att alla kliniker i hela världen måste använda sig av minst ett lasersystem och det öppnar upp för kliniker som annars hade varit helt stängda för C-rad och deras spjutspetsprodukter"

Vad är det som gör att ALLA kliniker måste använda minst ett lasersystem? Intressant om du kan utveckla detta.

MVH

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-12-05 23:01:28

11

Tycker själv det är intressant och jag kollar alltid upp mina innehav oerhört noga innan och under position. C-rad är i en guldsits som heter duga.

Din fråga handlar om kalibrering och "set up" innan den faktiska behandlingen som deras "Smart Phantom" är överlägsen på. Den klarar av att kalibrera systemen till 0,1 mm på några få minuter. Konkurrenternas system tar mycket längre tid. Hinner inte gå in i detalj men i stora drag så är det så. Eftersom strålbehandling egentligen inte är något hälsosamt så finns det oerhört många regler och lagar kring hur det ska gå till. Ökade krav för precision och dosimetri kommer starkt - det har gynnat och kommer att gynna C-rad.

Nyligen uppkom det en lag i Frankrike som säger att man måste kunna mäta stråldosen under behandling. Det efter att man har upptäckt ett flertal fall av fatala missbedömningar av stråldos. Flera läkare och doktorer har blivit åtalade.

I morgon är det redan den 6 december och vi närmar oss med stormsteg....

Mvh AktieSiaren

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-12-06 01:45:56

Tack för en spännande sammanfattning! & en i övrigt trevlig tråd!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-06 08:29:41

Tack för finfin sammanfattning och jag håller med om att sitsen i C-Rad är enormt bra och uppvärdering kommer. Hade personiligen trott på bättre utveckling efter rapporten som i mina ögon till och med överträffade mina ganska högt ställda förväntningar.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-06 10:05:56

Tack för sammanfattningen! Tack vare dig har jag fått upp ögonen för bolaget och det blir allt bättre ju mer man studerar det.

#14

Den här utvecklingen är perfekt för mig som är ny i bolaget och vill få tillfälle att öka. Men jag har svårt att se kurser under 20 kr redan nästa vecka. Precis som Aktiesiaren skriver så är vi redan i dag en bit in på december och det är flera saker som ska levereras under denna julmånad. Det är väl bara ca 10 börsdagar kvar!

Jag tror att vi snart får se 25 kr. Min förhoppning är 30 kr efter Q4 rapporten publicerats.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-06 14:01:47

Thoman är det du som säljer 1 aktie på 18.8?

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-12-06 14:11:32

Fy på dig thoman ;)

Ha en trevlig helg alla C-RAD ägare, och ta det varsamt ni som ska ut på vägarna.

Med vänlig hälsning, Blindstyre

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-06 15:06:01

Sopis går inte att lura så fort man försöker småtrada lite :-)) tänk på balansen nu i halkan Sopis ;-)

Trist det där med Storfisken att han skulle torska i ett nät.

.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-12-06 15:37:11

Börjar bli ett rätt sjyst orderdjup...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-06 15:49:53

19 Det kanske är någon som skjuter på lite ;-)

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-06 15:54:44

Kanske skjuter bort 19:- snart

0
Ogilla!
14
Gilla!
2013-12-06 16:29:40

Hade varit trevligt att öppna upp kommande vecka över 19 strecket .......för vi kommer ju ändå passera där inom kort!:)

0
Ogilla!
16
Gilla!
2013-12-06 16:30:51

#18

Det var nog Crad som fångade firren med sin nya wobbler, innan han ramlade överbord och drunknade..

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-12-06 16:39:55

De är räknade dagarna under 20 lappen !!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-06 22:09:08

När nu mycket talar för kommande volymer i försäljning och OEM-avtal kunde det vara intressant att titta på hur upprampningen ska gå till.

Förslag?

Och trevlig helg. Vi står inför några spännande veckor.

0
Ogilla!
19
Gilla!
2013-12-07 06:35:50

#25

Fråga till TT beträffande kommande OEM, för det måste vi väl kunna räkna med!:)

As you said in the presentation Gemini is aiming for the B2B market. Let say that one of the major linac vendors would like to sign an OEM agreement.

Would you be able to deliver such big quantities if that would be the reality?

TT: An ramp up period would be required. However then production of larger qty is possible.

Vindfagel, har för mig att du sagt att EH sedan länge förberett för denna situation....men hur?:)

Mvh

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-12-07 11:49:31

Angenäma bekymmer ;-)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-07 12:16:13

#26

Scanditronix har EH sagt under hela den tid jag varit med på resan.

Scanditronix är ett bolag som går under radarn och är numera uppköpta av IBA men med verksamhet kvar i Uppsala

Ur EH:s profil

"Erik Hedlund har även varit VD och huvudägare i Scanditronix Medical fram till dess att bolaget förvärvades av IBA."

C-Rad kan alltså smyga in i IBA via en sidoingång om man av någon anledning väljer att inte ta huvudingången.

En stor fördel för Scanditronix är att man arbetar mot Cern/IBA och har erfarenhet från bl.a. GEM-teknologin som kommer från Cern. Att vara involverade i cyklotronerna för protonterapi är inga småsaker precis. Man kan fundera på hur mycket know-how EH tagit med sig till C-Rad från Scanditronix m.fl bolag.

- Se exempel på några samarbeten med ursprung från CERN och partikelfysik som direkt eller indirekt gagnat Sverige.

Nya teknologier

• Scanditronix utvecklar magneter för medicinska, vetenskapliga och industriella applikationer som används av flera teknikintensiva forskningsanläggningar inklusive CERN.

Hälsa och medicin

• C-RAD utvecklar produkter för cancerbehandling och -lokalisering, bland annat baserat på GEM-teknologi (Gas Electron Multiplier) som utvecklats vid CERN.

European Strategy Update

https://indico.cern.ch/conferenceDisplay.py/getPic?picId=16&confId=244974

Jag tror inte att vi behöver oroa oss för upprampning;-))

0
Ogilla!
18
Gilla!
2013-12-07 12:32:13

Tack intressanta inlägg! :)

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-12-07 12:35:32

28

Tror inte jag heller...

När jag på morronkvisten putsade upp kristallkulan så framkom riktkurser så höga att jag väljer att hålla tyst om dom ;-)

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-12-07 12:55:18

Hehe :)

Kristall är annars ett bra uteställe!

0
Ogilla!
59
Gilla!
2013-12-07 12:58:20

31

Blir trevligt med ett litet skumpaparty på andra sidan året på ett visst ställe ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-07 13:23:59

Hur står sig Catalyst med free breathing mot Varians egna lösning?

Med tanke på att C-RAD faktiskt säljer till Varian maskiner också.

När vi räknat på Catalyst tar vi ofta bara med Elektas maskiner (Versa HD främst), men C-RAD säljer väldigt mycket till Varian också.

Någon som har koll?

Nästa vecka blir spännande! Tror inte på GEMini PM dock utan det kommer v.51. :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-07 13:48:28

#33

I den saken avvaktar jag lansering av gränssnitt (interface) i början av nästa år till Varians värstingar TrueBeam/Edge. Motsvarigheter till Elektas Versa HD.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-07 13:51:44

Du säger början av nästa år. C-RAD säger någongång första halvåret (tidigare sa de slutet av 2013 om jag minns rätt).

Har du lite inside info eller gissar du?

Elektas respons 2 drog ut över ett år...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-07 14:44:49

Ingen inside info. Jag anar att Varian har anledning att prioritera detta nu då det möljigen vara en faktor som kan avgöra en upphandling i något enstaka fall.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-07 15:56:33

36 Ja 75-125 Catalyst till Varian under 2014 vore inte fel, bara att öka vingslagen i fabriken ;-)

.

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-12-07 16:34:05

Har haft en diskussion med en bekant angående C-Rad.

En bekant som har snöat in på enbart GEMini och dess monsterpotential.

Visst är jag lika entusiastisk som honom när det gäller GEMini, och tanken på att det faktiskt kan vara så att testerna som skall göras under kommande vecka innebär att GEMini står helt klar redan innan årsskiftet.

Blir det så kommer iaf jag kyssa tomtefaan när han kommer in med sin säck på julafton.

Det viktigaste är dock att ”sluttesterna” görs under kommande vecka.

Visar det sig att det kan göras ytterligare förbättringar så kommer detta göras, men jag tror att GEMini i skrivande stund är helt KLAR!

Om så är fallet kommer det vara bolagets största milstolpe hittils – UTAN TVEKAN!

Själv har jag dock roat mig med att bara titta på CATALYST, som jag tror väldigt många underskattar.

Alla som är pålästa om bolaget anar naturligtvis vad som händer med accelerationen av ordrar när det gäller försäljning av just Catalyst!

När Response 2 Interfacet mot Elekta presenterades som klart öppnades en jättelik dörr för C-Rad.

När dessutom ELEKTA nyligen gick ut och konstaterade att efterfrågan på deras VERSA HD överträffat förväntningarna blir iaf jag enormt nöjd.

Merparten av alla HD-system KOMMER att utrustas med Catalyst.

Redan i September hade VERSA HD sålts till tretton olika länder.

Q4 är marknadens guldkvartal och försäljningen kommer naturligtvis öka markant framöver.

Detta drar med sig Catalyst i farten utan att C-Rad ens behöver ”prestera” själva.

För att folk ska förstå lite vad som komma skall kan vi bryta ner försäljningen månad för månad, och dessutom räkna i absolut underkant.

Säg att C-Rad kommer sälja 8 Catalyst i snitt per månad ”mot” Elekta under 2014.

Detta innebär att det säljs ca 100 stycken Catalyst per år mot enbart Elekta.

(Jag vet att räkningen är låg så ni som vet mer behöver inte såga mig :-). Exemplet är bara för att visa potentialen).

100 stycken system innebär ca 120 miljoner kronor.

Vissa räknar på värderingar på fyra gånger bolagets omsättning.

Med C-Rads marginaler finns inte detta på kartan enligt mig.

Bolaget kommer enligt min tro värderas betydligt högre än så.

Låt oss dock räkna på dessa siffror så har vi en bolagsvärdering på nästan en halv miljard på bara Catalyst mot enbart Elekta.

Ringer det några klockor?

Vi har dessutom en otroligt spännande närtid för bolaget då flera viktiga bitar håller på att pusslas ihop (läs tidigare inlägg i tråden).

Flytten till OMX smallcap skall ske i mars och innan dess kommer det hända mycket i C-Rad.

Faktiskt så pass mycket att jag tror att vistelsen på smallcap kommer bli ganska kort för C-Rad.

Köps inte bolaget upp kommer det snabbare än vi tror köpas och säljas C-Rad aktier på midcap.

En sak som jag dock ser som klar är iaf att en viss Keyman kommer få bjuda mig på dricka när det är dags för stämma!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-07 17:04:33

Welander.

Du har rätt i att Catalyst kommer sälja som smör från och med oktober 2013.

GEMini kommer bli klar tror jag, men försäljning kommer ta lite tid. Kanske 20-30 Max under 2014 för att sedan få ihop ett OEM avtal motsvarande Cablons (eller mot Elekta/Varian).

Omsättning på 150-200msek 2014 pekar mot en värdering strax över miljarden (runt 55-60kr per aktie).

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-12-07 18:02:06

Så summasumarum är att:

Ju längre TID vi kommer att äga C-rad desto mer av våran egna TID kommer vi kunna styra över i framtiden!!!;))

Trevlig lördag!

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-12-07 18:06:53

SaldoS

Hoppas på GEMini, men när det gäller ordrar från start vågar jag inte sia..

Låter kanske "magstarkt", men jag tror faktiskt att omsättningen du nämner faktiskt kan uppnås bara gällande Catalyst (HD inkluderad)..

Den som lever får se, och jag kommer hänga kvar hela resan iaf!!

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-12-07 20:13:00

38

Jag bjuder så gärna ;-)

Nästa vecka smäller det gott folk !

0
Ogilla!
14
Gilla!
2013-12-07 20:58:33

Vi får hoppas att GEMini presterar i veckan och att bolaget knyter ett B2B avtal:)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-07 21:30:00

Ett till menar du Lindhe. Cablon finns ju redan avtalat :)

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-12-07 22:12:50

44# Ops tänkte inte på det:)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-07 23:03:02

Det här med att Elekta nyligen gick ut och konstaterade att efterfrågan på deras VERSA HD överträffat förväntningarna.

Det kan inte vara så att det är Catalyst som är orsaken till den ökade efterfrågan? Högst angenäm turboeffekt i så fall :-)

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-07 23:24:50

38. Vi behöver ju käka lite också... Jag har lovat att ta matnotan om kursen är 50 kr eller mer på stämman.. Stämmer din skiss så stämmer min också och då börsen ligger 6-9 månader före så är det mycket troligt att jag får bjuda på mat efter stämman;)

0
Ogilla!
19
Gilla!
2013-12-08 00:33:56

#47

Jag ska med glädje äta maten du bjuder på..

Lite så man längtar faktiskt :-)

0
Ogilla!
16
Gilla!
2013-12-08 08:28:02

47,48

Det blir nog en traditionsenlig pepparstek för undertecknad, mums :-)

Inget snack om att det nästa år bör bli en riktig Hallelujah påsk !

Key

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-08 09:35:57

48, 49. Instämmer. ;)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-08 11:44:40

Tror att vi kan få se positiva nyheter redan nästa vecka...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-08 14:59:59

Japp. Catalyst HD kommer på onsdag ;)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-08 19:12:29

Anders Brahme hade 501 392 B-aktier 2013-09-30 nu 2013-11-15 har han 330 964 B-aktier så han börjat minska sitt innehav.

Kermit

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-08 19:37:30

#53

Vad man kunde misstänka alltså. Han har åldern inne för att tänka på refrängen. Det är alltså Enskilda som sköter det. Har nettosåld för drygt 4 miljoner på månadsbasis.

Förra veckans nettosälj var 2,36 miljoner. Alltså ytterligare ca 125K

Med motsvarande veckan innan lär han inte ha så många kvar. Mindre än 100K? Kan till och med vara så att han sålt klart efter att ha tittat på sälj vecka 48.

Har du fått uppgifterna från Euroclear?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-08 19:54:00

Jämför bara aktie ägar listorna med nämnda datum som finns/funnit på c-rad hemsida/Kermit

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-12-08 19:57:44

Men tror ni inte han behåller ett gäng aktier nu när allt det han varit med att skapa börjar ta fart?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-08 20:01:05

Han kanske nöjer sig med sina 213 000 A-aktier

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-08 21:35:58

#57

Exakt min tanke;-)

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-12-08 21:46:24

Sant, A aktierna är nog de som blir kvar!:)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-08 23:34:38

Hur det än blir med A-aktierna så kan de inte omsättas över börsen:

#37

Varför inte. Catalyst har ju ingen motsvarighet på marknaden. Det finns alltså inget annat system byggt på icke-rigida algoritmer, vilket också är förklaringen till Varians intresse:-))

Vill Varian fullt ut kunna matcha Elekta så är det Catalyst som gäller.

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-12-09 08:56:24

Vecka 50 är kommen !

Denna vecka innebär en mycket stor milstolpe för C-Rad, denna vecka ska nämligen GEMini valideras i Salzburg. Denna validering som alltså innebär en klinisk prövning innebär i sin tur en kommersiell kickoff för GEMini som då är redo för en enorm marknad.

Notera alltså att denna under många år utvecklade bildplatta även har en dosimetrifunktion, (dosimetri=beräknande av optimal strålningsdos). Elekta har idag ingen fullgod lösning på området och det är en självklarhet att man från Elektas sida är intresserade av GEMini. Till saken hör ju också att utvecklingsarbetet i Salzburg skett tillsammans med Elekta.

Det är bekräftat att C-Rad redan har ett antal GEMiniofferter ute.

Spännande ?

You Bet !

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-12-09 13:24:06

Sekten är rädd nu när det rasar. Ingen gemini alls och övervärderingen är enorm. Raketfart ner i källaren.

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-12-09 13:35:31

62

Jo av orderdjupet att döma så indikerar det ju verkligen det du säger.

Flane !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-09 13:36:35

GEMini kan som sagt mycket väl komma under nästa vecka. Valideringen görs denna vecka och kan ta fram till fredag (eller om Gud är elak har vi en försening på 1-2 dagar) ..

Men mycket annat kan hinna komma denna vecka (Sentinel Kina eller Catalyst HD FDA)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-09 13:37:23

Någon som hoppas att ENS ska rea ut sina sista aktier på 18,40 kanske.

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-12-09 16:48:27

#65 Om "någon" höjer några tioöringar kanske dessa aktörer kan mötas.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-09 17:15:29

Här kan ni för övrigt se att Anders Brahme gått från 501k B-aktier till 330k mellan 30/9-15/11.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhAEDo_oqrOldE9JcDJKS204d3d3eklfTW1HaUpydFE&usp=drive_web#gid=1

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-09 17:40:02

67. Olles antal verkar inte stämma i ditt ark. Hans innehav skall vara ca 2,7 miljoner aktier. Har stått fel på hemsidan.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-09 18:18:42

Kopierat direkt från hemsidan utan efterarbete. Mest tänkt som ett lätt sätt att spåra.

Men bra att veta, kanske kan lägga en stjärna där. Vad är det korrekta innehavet?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-09 18:23:44

okey såg nu att du skrev ca 2.7 miljoner :)

0
Ogilla!
20
Gilla!
2013-12-09 18:30:46

4 börsdagar kvar på denna vecka som jag instinktivt känner blir en kalasvecka :-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-09 19:55:19

69. 2 871 180 aktier skall det vara den 15/11.

Källa: http://www.c-rad.info/content.php?categoryID=17&parentID=0&pageID=221

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-09 19:55:45

71. Jag känner också lite.. ;)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-09 22:24:34

Är det inte lite märkligt ändå att flera av dom gamla som har varit med och jobbat ,forskat,å slite i flera ÅR,säljer av stora innehav några dagar/veckor innan de flesta tror kursen ska typ dubblas på kort sikt:):)???

0
Ogilla!
27
Gilla!
2013-12-09 22:41:58

Flera? Förtydliga lite

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-09 23:04:56

Sorry det kanske bara är Brahme som säljer av .

Men det känns konstigt när ILS har sålt av mycket .

E-H har lämnat över (inget fel på TT).

En kurs som vägrar lyfta trotts flera riktigt bra pm efter varandra:)

Det under en tid när allt faller på plats???

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-12-09 23:16:27

:)

Ils historien är ju klar sedan en tid tillbaka och där fick ju c-rad in 2 nya långsiktiga investerare...

EH jobbar ju fortfarande och har ca 1 milj aktier lite drygt .

TT tycker jag verkar göra ett kanon jobb !

Ung och hungrig!

Hur man ser på saker och ting gör ju stor skillnad.

0
Ogilla!
18
Gilla!
2013-12-09 23:17:23

TT har ju samtidigt ökat sitt innehav.

+ många andra anställda i bolaget som tecknade optionerna

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-09 23:22:25

Du har säkert helt rätt:):)

Jag får bara spader av att inget händer vecka efter vecka.

trots att det kommer bra pm

Jag tycker jag har väntat länge nog nu:)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-09 23:59:21

C-rad bli världsledande och företaget ska ha miljardvärdering men inget händer. Jo mycket fundamentalt men det syns inte i värderingen av företaget och jag är rädd att vi åker ännu längre ned om Gemini inte är klart i december. Bra för de som har kapital att sätta in men dåligt för dem som har mycket bundet i förhoppningar om kommande stordåd av C-rad.

Vid Gemini flopp så får man nog vänta ytterligare ett halvår innan man ligger plus. Vad sa Tim Thurn på presentationen att kliniska bilder ska vara klara i slutet på året. Då är den väl inte validerad eller har jag missat något?

Mycket på gång och någon gång lossnar väl rugan om man petar på den tillräckligt länge.

Mvh Man

0
Ogilla!
14
Gilla!
2013-12-10 00:14:43

"Vecka 50 är kommen !Denna vecka innebär en mycket stor milstolpe för C-Rad, denna vecka ska nämligen GEMini valideras i Salzburg. Denna validering som alltså innebär en klinisk prövning innebär i sin tur en kommersiell kickoff för GEMini som då är redo för en enorm marknad.Notera alltså att denna under många år utvecklade bildplatta även har en dosimetrifunktion, (dosimetri=beräknande av optimal strålningsdos). Elekta har idag ingen fullgod lösning på området och det är en självklarhet att man från Elektas sida är intresserade av GEMini. Till saken hör ju också att utvecklingsarbetet i Salzburg skett tillsammans med Elekta.Det är bekräftat att C-Rad redan har ett antal GEMiniofferter ute."

Skrivet av Keyman1

0
Ogilla!
18
Gilla!
2013-12-10 06:41:07

Det är så otroligt många parametrar nu som talar för C-Rad att en större uppgång inom kort blir oundviklig.

Q3-rapporten gav de besked jag hoppats på så länge - OCH mer därtill!

Rapporten var urstark och det var otroligt starkt av C-Rad att öka försäljning och orderingång på det sätt man gjort.

Elekta's Response2-interface var inte tillgängligt under hela q3, trots detta en stark försäljning via Elekta-avtalet. Nu kommer det successivt ge än starkare försäljning.

Signalerna var också tydliga att även Varian-samarbetet flyter på mycket bra, där har vi att se fram emot ett interface mot TrueBeam/Edge som är Varians flaggskepp.

Är det någon som inte inser hur stort C-Rad är på väg att bli? Det händer nu och precis mitt framför näsan på stora delar av marknaden som väljer att blunda och vägrar inse fakta.

De 2 största, i dagens strålterapimarknad nästan de enda, aktörer Varian och Elekta är på väg att bli beroende av C-Rad's produkter. Båda behöver Catalyst i allt större utsträckning av flera anledningar, bl.a.:

* Strålterapitillverkare som Varian och Elekta tillverkar system som genererar starkare stråldoser och då behövs både exakt leverans av denna och hög säkerhet/positionering.

* Myndigheter kräver mer exakta metoder av företagen och där kommer Catalyst spela en mycket viktig roll.

* Inom protonbehandlingar så kommer ovan att bli extremt viktigt och där har C-Rad förmodligen det enda systemet på marknaden som kommer att klara alla krav: Catalyst HD.

Detta system har redan börjat säljas in och skall releasas i december med godkännanden både i USA och Europa.

Iom de allt högre stråldoserna som nu används så blir det ännu mer viktigt att ha koll på levererad stråldos. Här kommer C-Rad med GEMini som det enda systemet på marknaden som klarar av att mäta levererad stråldos, och det i realtid. GEMini är en revolution inom detta område då det i dagsläget räknas manuellt på levererad stråldos efter respektive behandling.

GEMini kommer de facto att sätta en ny standard inom detta segment och det finns redan offerter ute på GEMini, det finns alltså kunder som redan nu vill köpa systemet!

Cablon lanserar GEMini som enda alternativ till sina kunder när dessa vill byta ut sina nu ålderstigna EPID-detektorer. Cablon har ca 100 egna system av denna gamla sort ute som man nu alltså rekommenderar sina kunder att byta ut - till förmån för GEMini.

GEMini kommer alltså att bli stor BÅDE inom nytillverkade som begagnade Linac-system => Ett teknikskifte.

GEMini är bättre, klarar Dosimetri, billigare, längre livslängd (2-3 gånger).

Sentinel är på väg att bli godkänd i Kina, detta ger standardleverans till samtliga Axesse-system från Elekta.

I q3 inleddes försäljning mot GE:s CT-system där Sentinel har mycket goda chanser att bli en standardprodukt för GE:s 4DCT-funktionalitet som nu blir allt viktigare. GE har valt att bryta med Varian som leverantör inom detta område med det sk RPM-systemet.

GE vill nu hellre ha Sentinel. Skulle det bli ett OEM-avtal så är det även inom detta som så många C-Rad-områden nu: Bingo!

Något som varit en svag punkt i C-Rad's försäljning de senaste åren är USA-försäljningen som inte kommit igång. USA står för ca 50% av hela strålterapimarknaden och är då givetvis mycket viktig. För mig var det viktigt att se en ökning i q3 då man nu samarbetar med ScandiDos och har ett gemensamt säljteam på USA-marknaden.

Signalerna om ökad försäljning var tydliga i q3 då försäljningen från C-Rad ökade i USA med ca 1600% (!), från låga nivåer men det tar fart ordentligt nu i USA mycket tack vare Elekta's Response2-interface.

Även Catalyst HD förväntas ha en stark marknad i USA.

Jag är helt övertygad om att C-Rad står inför en mycket positiv framtid och bolaget kommer att ha en extrem tillväxt under flera år framöver.

De som läser på om bolaget och inte tycker att aktien är köpvärd på 19 SEK, borde verkligen fundera på varför man håller på med aktier...

Det är ett mycket bra läge att köpa nu, det är helt uppenbart.

Jag tror att vi på kort sikt har en uppgång på ca 50-60% och att vi i samband med årsstämman har en aktiekurs på minst 50 SEK, kanske mer tack vare allt positivt som händer på alla C-Rad's fronter och hela det nu så breda produktutbudet!

Nu råder det absolut bästa läget någonsin i C-Rad verksamhetsmässigt, samtidigt som kursen är otroligt attraktiv i dagsläget.

Detta var lite fria tankar och det var skönt att skriva av sig lite...

Mvh

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-10 09:47:02

Intressanta diskussioner.

Så här:

Innan jag tar position i ett bolag så utvärderar jag både potentialen och fundamentan noga. När jag väl tagit position så följer jag bolaget nära, har tät kontakt med initierade personer både inne och utanför bolaget och följer branschen allmänt. Det här skapar trygghet. Jag antar att ni gör detsamma.

I så fall vet ni att det har funnits logiska anledningar till att en del ägare har sålt ut under hösten.

Tex:

ILS sålde av eftersom deras "avtalade" tid hade gått ut. De brukar vara med och stötta bolag i ca 5 år för att sedan avveckla. De var med C-rad i 6...

Att Erik har blivit ersatt av Tim ser jag som väldigt positivt. I och med att Erik jobbar vidare som Styrelseordförande så har vi kvar hans kvalitéer och kunskap och samtidigt fått in Tim som ny CEO. Har hört mig för lite och Tim är oerhört prisad av personer i branschen och har ett starkt tekniskt kunnande.

Att kursen skulle falla p g a att GEMini blir försenat har jag svårt att se.

Catalyst - Är en stor succé just nu. Marknaden underskattar Catalyst potential. I och med Respons - 2 interfacet så kommer C-rad att börja sälja på nya nivåer. Det kommer att visa sig.

Catalyst HD - Är mycket efterfrågad, speciellt i USA och det finns minst 10 st projekt ute och C-rad förväntar sig orders nu i december. Godkännande och order i december.

GEMini - Har svårt att se att det skulle bli försenat. Vad jag har hört så är allting, som bolaget själva kan kontrollera, färdigutvecklat. Sista testerna borde vara ren formalia. Men vi får se.

Sentinel - Godkännande i Kina. Std till Axesse systemen.

GE - Samarbete. Det här är en riktigt stor grej som är större än vad marknaden tror.

Elekta - Stororder i Kina och samarbete med Elekta i deras nya testcenter i Peking.

Skandionkliniken - Upphandlingen kommer snart att publiceras. Intressant.

Att vi inom kort kommer att få se en stark uppvärdering, är helt klart, frågan är bara hur mycket. Jag tror mycket väl att vi kan komma upp i intervallet 30 - 40 kr efter Q4 rapporten och innan listbytet. Efter listbytet vet man aldrig... 50 kr?

Mvh Aktiesiaren

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-12-10 10:06:03

Ens har inte sålt ett dugg idag och då tar andra säljare över vid 19kr:)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-10 10:33:43

Du skulle inte skrivit så...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-10 11:16:43

Fast kan inte annat än att hålla med att det är lite märkligt att Brahme som väl var med och grundade c-rad säljer stora delar av sitt innehav precis innan alla vi andra förväntar oss en rejäl uppvärdering. Vet att det finns många positiva köp att lyfta fram istället, men lite konstigt känns det. Vad är hans anledning att kasta "lätta pengar" i sjön kan man fråga eller vad är det vi andra inte ser? Veckan innan Geminilansering kör han på som om han behövde pengarna här och nu.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-10 11:32:37

86. Han har sålt i Raysearch också. Han är väl över sjuttio och till slut kanske man inte behöver aktier längre? Man tar ju faktiskt inget med sig ner i backen en dag och ingen lever för evigt. Bara en tanke förstås.. Erik säljer ju inga aktier och Stenfors, Hamberg mfl har ju handlat.

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-12-10 11:47:30

Kan säga att många geniala forskare som kommit upp i åren har noll koll på aktiemarknaden.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-10 22:59:23

Anders Brahme räknas väl inte som insider då han inte finns med på listan. Tror att åldern har att göra med försäljningen och att det blir nu är väl för att få med försäljningarna på den här sidan av året. Sedan kan man tycka vad man vill om varför nu men spelar det någon roll några kronor upp eller ned för någon som får loss ca 10 mille om han säljer allt.

Webpresentationen av delårsrapporten har inte kommit upp än undrar varför? De brukar ju vara ganska snabba på det.

Gemini är viktig men ännu viktigare är väl att försäljningen nu fått riktig fart och jag tror som aktiesiaren att man inte ska underskatta Catalyst som verkar bli en standard både hos Elekta och Varian. se bara vilka planer man har Kina.Japan,Usa.

There is no end to the possibilities Men i slutändan är det bara verkligheten som fortfarande finns kvar, även fast du inte tror på den.;)

Mvh Man

0
Ogilla!
14
Gilla!
2013-12-10 23:09:05

Vill bara passa på att gratulera alla inför morgondagen!!

#89

Tror snarare försäljningarna har med åldern att göra :-)

0
Ogilla!
19
Gilla!
2013-12-10 23:35:32

90

Låter bra Wel ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-10 23:46:26

Det är målet som gör mödan värd. Även i morgon vaknar vi med ett leende och ser vad den har att erbjuda.

Spännade minsann.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-11 00:07:33

Snart snart börjar resan på allvar...

Catalyst, Catalyst och Catalyst! Denna underbara manick!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-11 00:18:01

#89

Här är en länk till presentationen.

http://www.c-rad.info/video/2013-11-28-Interim-Report.wmv

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-12-11 00:26:44

#93

3xCatalyst, månne detta bli den kommande melodin! :)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-11 08:34:41

Tack Equinox!

Tack Keyman och Aktiesiaren för att ni tar er tid med faktainhämtning som många tycker är haussningar. Det tycker inte jag för faktan finns i presentationerna.

Nu har man sett senaste presentationen och tycker att den var mycket bra. Gemini beräknas ju vara utvecklad och klar för försäljning. Tim är självsäker när frågan om man behöver göra flera justeringar på Gemini, så säger han nej.

Tycker även om när det flera gånger svarar på att inga problem ligger med finanserna. Hur kan de vara så säkra om de inte vet vad som är på gång i bolaget?

Hela presentationen andas optimism enligt mig och jag ser fram emot nyheter

Jag har bara följt c-rad under ett år och fått känslan av att man har bra produkter men att de har varit lite för långt fram i utvecklingen och därför har det tagit x antal år innan man kan börja skörda frukt av dem. Känns som att övriga världen nu är redo för att använda high end produkter till sina linacs.

Mvh Man

0
Ogilla!
18
Gilla!
2013-12-11 14:38:14

Inom max två dagar sker validering av GEMini- en milstolpe av stora mått !

Kan även berätta att mitt detektivarbete givit mig uppgiften att Anders Brahme nu endast har ca 150 000 st B aktier kvar. Anledningen till ”säljet” är att han nu blivit 70 år, vistas mycket utomlands och engagemanget i bolaget har helt enkelt reducerats väsentligt, bl.a sitter han ju inte i styrelsen längre.

Om han får 19 kr eller 29 kr för aktierna spelar mindre roll för honom, han kan göra det han vill resten av livet ändå…

Denna ”hållanerekursenfaktor” är m.a.o snart borta.

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-12-11 14:48:41

Tråkigt med alla dessa "hållanerekursenfaktor":er. Nu inväntar vi bara "flygauppidetblåfaktorn" ;)

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-12-11 14:54:03

98

Agree !

0
Ogilla!
16
Gilla!
2013-12-11 15:33:38

#97 Har du också koll på om det bara är via ENS eller .....?

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-12-11 15:36:34

100

Jepp

0
Ogilla!
19
Gilla!
2013-12-12 17:57:40

Här var det lungt .

Man får hoppas att det kommer en julklapp från c-rad .

ha det gott .

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-12-12 18:27:52

#102

Japp!

Lugnet före stormen (eller snarare orkanen).

Se till att spänna fast dig :-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 09:44:47

Riktigt segt i handeln nu... Borde väl komma några nyheter snart?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 09:48:08

C-rad annons i aftonbladet :) är det något nytt på gång?

Mvh Man

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 09:57:59

Annons?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 10:00:02

Haha ja jag får en banner för Catalyst PT på aftonbladets hemsida? Oerhört märkligt. Nu beror det ju säkert på att min surfhistorik men ändå, konstigt att man annonserar via banners på nätet?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 10:01:06

Då måste du vara inne där rätt ofta ;)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 10:03:59

Var nog något som låg i cashminnet i webbläsaren. Fick upp en annons längst upp och på sidan av aftonbladets hemsida. Tror att annonserna plockar in bilder från sidor man besökt tidigare. Skumt var det iallfall :)

Mvh Man

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 10:04:07

Samma annons för mig på sportbladet. Och nej, jag är inte inne C-rads hemsida särskilt ofta..

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-12-13 10:04:42

Hur ser den ut? Inget jag ser i alla fall!

0
Ogilla!
18
Gilla!
2013-12-13 10:09:43

C-rad säljer ju inte produkter vars kunder man hittar i aftonbladet. Så det har nog med surfhistorik att göra

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 10:12:22

Jag tömde webbhistoriken och har inte fått fram den mer. Vet inte vad det beror på det kanske finns en annons iallfall för när jag gör en sökning på c-rad så dyker annonsen upp igen.

Mvh Man

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 10:14:10

Kan du ta en skärmdump?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 10:18:24
Ladda ned

Här kommer dumpen

Mvh Man

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 10:20:06

Det där ser ut som en riktig annons, är nog inget fel hos dig.

Spännande!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 10:20:10

Intressanta sidor jag besöker eller? Surfning på hör nivå he he

Mvh Man

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-13 10:27:01

Sweet! :) Har dock svårt att se att c-rad skulle annonsera på aftonbladet :)

0
Ogilla!
16
Gilla!
2013-12-13 10:29:58

Ja jag också och sen att jag inte kan se den!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 10:30:13

Det man kan tänka sig är en lansering av Gemini och kanske blir det info i aftonbladet och då passar väl en annons mycket bra i sammanhanget. bara mina egna fria tankar

Mvh Man

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 10:33:17

Annonser i Aftonbladet är troligen inget C-rad prioriterar.

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-12-13 10:41:11

Ja nog var detta intressant alltid ;-)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-13 10:45:36

Vi kanske skulle skramla en liten peng allihopa och köpa en geminiapparat för att kickstarta försäljningen när den släpps?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 11:49:10

Den här reaktionen från marknaden är minst sagt märklig.

Med det som står inför dörren så känns den här utvecklingen absurd. Inte för att man inte har varit med om det tidigare och att marknaden är svår att tolka men i det här fallet så känns det befängt.

Men ok - bolaget har ju ännu inte släppt några nyheter...

Nästa vecka blir riktigt spännande!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 13:51:54

124. Minst sagt. Kan komma pm redan måndag morgon.. Catalyst HD väntar också på att släppas loss i nästa vecka eller senast i julveckan..

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-12-13 14:36:41

De som säljer idag kan omöjligen ha lyssnat på senaste web presentationen!!!

För allt, precis allt är ju påväg att hända i detta nu!!!!!!

Trevlig helg och på återseende kommande, med stor sannolikhet något rikare!=)

0
Ogilla!
18
Gilla!
2013-12-13 15:08:23

Ja kommande vecka har vi åtminstone 25 kr !

Man kanske redan ska fundera över vilket finvin man ska knäcka nästa fredag, idag får det väl bli en budget cote du rhone ;-)

Trevlig helg alla C-Riders nästa vecka blir det raaallyyyyy

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-13 16:05:18

KeyMan,

Fira inte för mycket i förskott nu.

Logiskt sätt borde PM om GEMini komma i nästa vecka. Samma sak med Catalyst HD. Speciellt med tanke på hur självsäker Tim lät.

Hur börsen reagerar vet jag dock inte. Om inte Tim talar om potentialen med GEMini eller vi får någon order i samband med Catalyst HD godkännande finns risken att det tas med en axelryckning.

Gäller att hejda sig lite och vara realist.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 16:10:53

128. Allt hänger ju på hur många av oss aktieägare som inte förstår vad Gemini och Catalyst HD betyder för företaget och hur billigt vi tycker är rimligt att lägga ut säljordrar.. Jag har haft en säljorder liggande i 4 veckor nu på en åttondel av mina aktier på 27 kr. Jag tog bort den nyss för om vi når dit så når vi snart längre med tanke på listbyte och en trolig kanonrapport den 28/2.. Jag säljer inget förrän jag eventuellt måste finansiera middagen och min resa till Sverige efter stämman i april. ;)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 16:15:53

Du har helt rätt, men det är väldigt svårt att göra en analys just nu. För många variabler.

t.ex. har jag svårt att få en estimerad omsättning som ligger under 150 MSEK nästa år. Det skulle utan problem innebära en dubbling av aktiekursen. Men det kan lika gärna bli 200 MSEK i omsättning.

Vi räknar med att en Elekta Versa HD drar med sig en Catalyst. Är det verkligen fallet, varför vågar sig inte företaget på en prognos?

Jag önskar i julklapp en prognos från företaget på i vilket spann de ser sig sälja GEMini och Catalyst, speciellt GEMini då Catalyst kommer visa sin potential i och med Q4 rapporten.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-13 16:25:50

Jag har fått ytterligare indikationer på att försäljningen går bra... Vi kommer att få ett rejält lyft inom kort. Om det blir på måndag, fredag eller nästnästa vecka spelar mindre roll.

Precis som datorer så inväntar jag att sälja förrän C-rad visar sin fulla kapacitet och det lär inte komma förrän 2015 när försäljning mot både Elekta´s och Varians´s flaggskepp går för fullt. Då kanske även Cyrpa ligger helt hållet under C-rad´s paraply... GEMini OEM... GE.

Nja, väntar gärna ett tag till.

Trevlig helg!

Blir budgetvarianten den här kvällen - öl! :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 16:39:25

AktieSiaren,

Har du koll på mängden Versa HD som förväntas säljas 2014?

0
Ogilla!
16
Gilla!
2013-12-13 17:02:52

Även om jag tror på kursryck nästa vecka så har jag ändock tålamod. Vet att C-Rad kommer utvecklas enormt väl de närmaste åren så det ska bli en fröjd att få åka med hela vägen upp...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-13 17:27:47

132

Inte på rak arm men jag kan försöka ta reda på det.

Det jag vet är att de säljer ca 450 st/år och att en stor del av dessa kommer att handla om Versa HD. Skulle gissa på knappa 50%. Kanske 200 st. Catalyst är kompatibel med alla Elekta´s digitala Linac´s - glöm inte det.

Det här är större än vad marknaden förstår. Folk pratar om GEMini - jag säger Catalyst!!

Trevlig helg!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-13 17:35:34

Om Catalyst kan sälja 200st mot Elekta så borde vi inte glömma försäljnigen mot Varians linac

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-12-13 17:39:44

Jag säger:

The sky is the limit !

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.